دوشنبه, 26 شهریور 1403

گزارش مجمع عمومی سالانه انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی

 مجمع عمومی سالانه انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگی اسلامی امسال به صورت نیمه حضوری در روز پنج شنبه چهارم دیماه در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی راس ساعت 15 برگزار و تا ساعت 16 ادامه یافت.

اعضایی که بصورت حضوری در مجمع امسال شرکت داشتند؛ خانم ها: سرکار خانم دکتر فروغ پارسا نائب رئیس انجمن، سرکار خانم دکتر سهیلا هوشنگی عضو اصلی هیات مدیره و خانم مریم جزایری دبیر انجمن و آقایان: جناب آقای دکتر محسن قاسم پور رئیس انجمن و جناب آقای سید رضا مودب عضو علی البدل و همچنین آقای دکتر علی نژاد و آقای دکتر سلمان نژاد و آقای دکتر کمالوند . سایر اعضای انجمن از طریق لینک وبینار https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-v7r-w9w در این جلسه شرکت کردند.در این جلسه خانم دکتر مریم قبادی به عنوان نماینده ناظربر انتخابات بازرسین، حضور داشتند.
در ابتدای جلسه خانم جزایری ضمن خوشامد گویی به حاضرین در جلسه مجمع دستور کار جلسه را به شرح زیر اعلام نمود:
1- تعیین و تثبیت و ابقای بازرس های انجمن
2- گزارش کار کمیته های انجمن در یک سال گذشته
3- بایسته های فضای مجازی گروه انجمن
4- اولویت های کاری انجمن در سال پیش رو
5- حمایت از دانشجویان و اساتید محترمی که در طرح ها و ایده های مربوط به کمیته های انجمن مشارکت می کنند.
در ادامه جلسه آقای دکتر قاسم پور رئیس انجمن ضمن ابراز خرسندی از برگزاری مجمع و فراهم شدن این فرصت گفت: با توجه به تغییراتی که در اساسنامه صورت گرفت و به ثبت رسید هم تعداد اعضای هیات مدیره و هم مدت زمان عضویت در هیات مدیره تغییرکرد. و همچنین انتخابات هیات مدیره که بعد از تغییر اساسنامه از 9 نفر به 7 نفر تقلیل یافت و این هیات مدیره که برای سومین دوره انتخاب شد به ثبت رسید . در مورد فصلنامه مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی انجمن نیز گفتند: به همت سرکار خانم دکتر پارسا تا کنون 15 شماره آن به چاپ رسیده و این نشان از همت بلند سرکار خانم و همکارانشان در این زمینه داشته است که باید به آنها تبریک گفت. مجله دیگر انجمن که با کوشش های دکتر درزی و همچنین دکتر سلمان نژاد در مرحله چاپ قرار گرفته و دومین مجله انجمن با نام مطالعات اسلامی در جهان معاصر است که جا دارد از این عزیزان نیز تقدیر و تشکر نماییم.
در ادمه دکتر قاسم پور گفتند: خوشبختانه با نگاه کلان به برنامه ها و فعالیت های انجمن طی این سالها باید گفت انجمن از جایگاه خوبی برخوردار است و ما امیدواریم با همکاری و همراهی بیشتر دوستان بتوانیم این فعالیت ها را هرچه بیشتر گسترش دهیم. وی در مورد فعالیت کمیته ها گفتند:کمیته های آموزش و پژوهش در این یک سال اخیر کارهایی صورت داده اند که گزارش آن را خانم دکتر پارسا خواهند داد.
دکتر پارسا نائب رئیس انجمن نیز ضمن خیر مقدم به حاضرین در جلسه بویژه جناب آقای دکتر مودب و نیر تشکر ازکسانی که به صورت غیرحضوری شرکت داشتند و همچنین تشکر ویژه ای از آن دسته از اعضای فعال انجمن که طی یکسال اخیر همراه انجمن در فعالیت ها شرکت کرده و انجمن را در پیشبرد اهداف خود یاری نمود اند.گفتند: انجمن به مثابه یک جامعه مدنی است و ما از طبقه اساتید و نخبگان حوزه دین انتظار داریم نسبت به امور اجتماعی دغدغه مند باشند. هدف اصلی از تشکیل انجمن ما نیز همین بوده که در تامل با سایر حوزه بتواند در جامعه تاثیر گزار باشدتا این تعامل بتوند به ارتقا سطح دانش عمومی کمک نماید. و به تولید علم و گره گشایی علمی بپردازد.
و در ادامه سخنان خود گفتند: لازمه تاثیر گزاری انجمن و تعامل سازنده با سایر حوزه ها توجه به برخی نکات است که من به تعدادی از آنها اشاره می کنم. اولین نکته توجه به جایگاه انجمن که در واقع یکی از متولیان در حوزه دین است.جایگاه تاریخی و نیز جغرافیایی خود را باید مشخص کنیم و بشناسیم.
نکته دوم توانمندی خود. این توانمندی نباید یک لحظه قطع شود. حیات مامنوط به تونمندی علمی ماست. یکی از آفت های فضای مجازی دور شدن از فضای آکادمیک است اما آنچه ما در پی آن هستیم . توجه به علم و غلبه علوم با اصالت است.
نکته سوم، در این حرکت ما باید یک فعالیت دسته جمعی داشته باشیم و باید فعالیت های ما درراستای یکدیگر و کامل کننده یکدیگر باشد.
انجمن ما از سال 94 مجوز گرفته و با نهادها و وزارت خانه های مختلف تفاهم نامه داریم و طی این مدت فعالت هایی داشته ایم و توانستیم این نکته را نهادینه کنیم که انجمن باید در نهادهای بالادستی حضور داشته و تاثیر گزار باشد. و در این زمینه موفقیت های خوبی داشته ایم . بیشترین تعامل ما با کمیسیون عتف وزارت علوم است.
وی در ادامه به عنوان مسئول کمیته آموزش به فعالیت های این کمیته اشاره کرد و گفت. در این کمیته دو کارگروه ترجمه عربی به فارسی و انگلیسی به فارسی داریم که حدود 20 نفر از اعضا با این دو کارگروه در حال همکاری هستند. نیز کمیته انتشار که آقای دکتر قاسم پور به فعالیت های این کمیته اشاره کردند.
خانم دکتر هوشنگی مسئول کمیته پژوهش نیز با اشاره به اینکه کارهای پژوهشی را نیازمند وجود زیرساخت های لازم دانستند؛ گفتند: از زمان عضویت بنده در هیات مدیره و محول شدن مسئولیت کمیته پژوهش به اینجانب فرصت و زمینه لازم برای انجام فعالیت مشخصی نبود . با این وجود ما تلاش کردیم با کمک خانم دکتر قاسم احمد طرح های پژوهشی وزارت ارشاد را جذب کنیم . اما عملا به دلیل شیوع کرونا و شرایط پیش آمده نتوانستیم کاری صورت دهیم .با این وجود؛ از همین جا از اعضای محترم انجمن تقاضا دارم که در این کمیته طرح های خود را مطرح کنند وبا ما تعامل و همکاری داشته باشندزیرا در بین اعضای انجمن افراد نخبه و علاقمند زیادی وجود دارد. وی گفتند: یکی از طرح هایی که خودم خیلی علاقمند به انجام آن هستم رصد کردن تمام مطالعات قرآنی است که در حوزه های مختلف این رشته طی این 40 سال انجام شده است.
در ادامه جلسه آقای دکتر مودب معنای انجمن را کار جمعی دانست و گفت: کار جمعی بسیار مفید است. و اگر بتوان هر طرح را چندین نفر به اتفاق انجام دهند مثمر ثمر تر خواهد بود. وی در راستای کار جمعی همکاری و تعامل با سایر انجمن های علمی در حوزه قرآن را مطرح نمودند و به تعدادی از این انجمن ها اشاره کرده و گفتند: تعامل حتی در سطح برگزاری جلسات هیات مدیره مشترک می تواند مفیدباشد. وی تعامل با حوزه های دینی خارج کشور را نیز مورد توجه قرار داد و گفتند: باید در کمیته بین الملل این ارتباط و تعامل وجود داشته باشد و مطالعات ما به زبان های مختلف در اختیار مشتقان این حوزه در خارج کشور قرار گیرد.
خانم دکتر بادین ده و نیز خانم میرزایی نیز که مسولین کارگروه ترجمه عربی و انگلیسی هستند گزارش خود را بصورت برخط به سمع دوستان رساندند.
در ادامه خانم دکتر قاسم احمد نیز به ارائه پیشنهاداتی را برای فعالیت های پیش روی انجمن و به ثمر رسیدن هرچه بهتر اهداف تعیین شده انجمن ارائه نمودند.
آقای دکتر علی نژاد نیز به عنوان عضو پیوسته انجمن به ارایه پیشنهاداتی برای تعامل انجمن با وزارت بهداشت که در آنجا دفتر قرآن و عترت و سلامت دایر هست ؛به اعضای انجمن پیشنهاد داد با این مرکز تعاملاتی برقرار شود.و از ظرفیت های موجود در این وزارتخانه استفاده شود.
در پایان جلسه با تعیین رئیس جلسه آقای دکتر قاسم پور . ناظرین جلسه: خانم دکتر پارسا و خانم دکتر هوشنگی و منشی جلسه خانم جزایری و تعیین کاندیدای بازرسین خانم دکتر زهره اخوان مقدم و آقای دکتر سید روح اله شفیعی ؛ انتخابات انجام شد و اعضای انجمن از طریق نرم افزار و بصورت مجازی در انتخابات شرکت کردند. آقای دکتر شفیعی به عنوان بازرس اصلی و خانم دکتر اخوان مقدم به عنوان بازرس علی البدل تعیین و تثبیت شد.

 

 

1

شما اینجا هستید: خانه اخبار گزارش مجمع عمومی سالانه انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی